Bierpap met Donkerbruin Bier

Een kleurrijke en nostalgische presentatie van het traditionele Nederlandse nagerecht, Bierpap, geserveerd in rustieke kommen met een Mexicaanse uitstraling en levendige accenten.

Bierpap met Donkerbruin Bier

Een ouderwets Nederlands nagerecht, bierpap met donkerbruin bier. Ideaal als verwarmende afsluiter van de maaltijd of als krachtig tussendoortje.
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 75 g maïzena
  • Snufje zout
  • 250 ml donkerbruin bier

Instructies

  • Neem een kleine hoeveelheid melk apart om de maïzena aan te maken.
  • Roer tot er een glad papje ontstaat.
  • Breng de rest van de melk met een snufje zout aan de kook in een pan.
  • Voeg al roerend het maïzenapapje toe aan de kokende melk.
  • Blijf roeren tot de pap begint te binden en kookt.
  • Giet vlak voor het opdienen het donkerbruine bier erbij en roer goed door.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de bierpap warm, eventueel met een klein beetje kaneel of nootmuskaat als garnering.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht is geen wijnadvies nodig, gezien het gebruik van bier. Een goed glas donkerbruin bier erbij kan het gerecht complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 3 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Geboorte