Biersoep met mosselen
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 2 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 100 gram boter
- ¾ liter blond bier
- 50 gram kervel
- 1 eetlepel bloem
- peper zout
- ei
Instructies
- Hak de uien en de selderij zeer fijn.
- Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje
- fruiten, maar niet bruin worden.
- Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe.
- Doe er zout en peper bij.
- Voeg het bier toe en laat alles op een zacht vuur ± 10 minuten doorkoken.
- Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gr van de boter met de
- kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus
- ontstaat.
- Nadat de mosselen zich hebben geopend, zijn ze gaar.
- Verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe. Roer
- alles goed door elkaar en serveer het gerecht zeer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wilt u deze soep extra geraffineerd maken (maar dat is niet volgens het authentieke recept), voeg dan de met de room vermengde eidooiers aan de soep toe.