Bierworstjes geserveerd met gebakken champignons, cherrytomaatjes en een rijke bier-roomsaus. Het gerecht ligt op een kleurrijk Mexicaans keramieken bord, gegarneerd met een takje rozemarijn, en gepresenteerd in een feestelijke setting met levendige Mexicaanse decoraties.

Bierworstjes met Champignons, Cherrytomaat en Rozemarijn

Een heerlijk en hartig hapje van bierworstjes met champignons, cherrytomaat en een romige bier-rozemarijnsaus. Perfect voor bij de borrel!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 1 bakje champignons gesneden
  • 1 bakje cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 flesje dubbelbier
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ½ dl room
  • Olijfolie voor bakken
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructions

  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de saucijzenworstjes goudbruin.
  • Voeg de champignons, cherrytomaatjes, rozemarijn en het fijngehakte teentje knoflook toe.
  • Breng alles op smaak met zout en peper en laat het kort doorbakken.
  • Blus af met het dubbelbier en laat het mengsel op middelhoog vuur inkoken tot een dikke saus.
  • Voeg vlak voor het serveren de room toe en roer alles goed door.
  • Leg een saucijsje op een bord en schep er flink wat saus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of stukjes stokbrood om de saus mee op te dippen.
Wijnadvies:
Serveer met een goed biertje, zoals een lichte IPA of een blond bier, om de smaken van de bierworstjes perfect te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 24 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vlees
Land van herkomst Oosters
Jaargetijde: Alle Jaargetijden