Bieslook Blini's met Zalm
Ingrediënten
- 150 g poffertjesmix
- 1 tl bakpoeder
- 300 ml melk
- 1 ei
- Schil van 1 schoongeboende citroen
- 25 g bieslook
- 30 g boter
- 2 tl fijngeraspte mierikswortel
- 125 g crème fraîche
- 100 g zalm
Instructies
- Doe de poffertjesmix en bakpoeder in een kom en voeg al roerend met een garde eerst de melk en vervolgens het ei toe.
- Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en roer het erdoor.
- Snijd de bieslook fijn en roer 2/3 ervan door het beslag.
- Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak per keer 4 kleine pannenkoekjes (blini’s) in 3 minuten goudbruin en gaar.
- Keer ze na 2 minuten.
- Maak met de rest van de boter nog 8 blini’s en leg ze op een schaal.
- Meng de mierikswortel met de crème fraîche, peper en eventueel zout.
- Bestrijk de blini’s met een laagje crème fraîche.
- Verdeel de zalm in 12 gelijke stukjes en leg ze op de crème fraîche.
- Bestrooi met de rest van de bieslook en eventueel wat extra peper.
Voedingswaarden
Calories: 405 kcal