Bieslookmayonaise gepresenteerd in een rustieke kom, gegarneerd met verse bieslook en een schijfje citroen. De romige saus is fris en smaakvol, perfect als bijgerecht of dipsaus.

Bieslook Mayonaise met Crème Fraîche

Een frisse, romige bieslook mayonaise met een vleugje citroen – ideaal voor bij je gerechten als dip of dressing.
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje bieslook fijn gesneden
  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml crème fraîche
  • Paar druppels citroensap
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Was de bieslook goed en droog deze daarna grondig af.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng de mayonaise, crème fraîche en citroensap in een kom.
  • Breng op smaak met peper.
  • Voeg de fijngesneden bieslook toe en meng alles goed door.
  • Serveer direct of zet in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer als dip bij frites, als dressing voor salades of bij gegrild vlees.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse en romige smaak van deze mayonaise.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 2 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden