Bieslookflensje met paddenstoelen
Ingrediënten
- 80 gr bloem
- 2 eieren
- 2 ½ dl melk
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels olie voor het bakken van de flensjes
- ½ eetlepel bieslook fijngehakt
- 30 gr boter
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 500 gr paddenstoelen kastanjechampignons, shii-take, in stukjes
- 1 eetlepel dragonblaadjes
- 2 dl slagroom
- Zout naar smaak
- peper naar smaak
Instructies
- Klop een beslag van 80 gr bloem, 2 eieren, 2 1/2 dl melk en 1/4 theelepel zout.
- Bak 4 flensjes in 2 eetlepels olie. Strooi zodra elk flensje aan een kant gestold is, 1/2
- eetlepel bieslook erover en keer de flensjes.
- In 30 gr boter bak je 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje gedurende 5 minuten.
- Voeg 500 gr paddenstoelen (kastanjechampignons, shii-take) toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg 1 eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout en peper toe.
- Laat het geheel nog 2 minuten meewarmen.
- Verdeel de vulling over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke bieslookflensjes met paddenstoelen als voorgerecht voor een smakelijke start van de maaltijd!