Bieslookflensje met paddenstoelen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 80 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 ½ dl melk
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels olie voor het bakken van de flensjes
  • ½ eetlepel bieslook fijngehakt
  • 30 gr boter
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 500 gr paddenstoelen kastanjechampignons, shii-take, in stukjes
  • 1 eetlepel dragonblaadjes
  • 2 dl slagroom
  • Zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Klop een beslag van 80 gr bloem, 2 eieren, 2 1/2 dl melk en 1/4 theelepel zout.
  • Bak 4 flensjes in 2 eetlepels olie. Strooi zodra elk flensje aan een kant gestold is, 1/2
  • eetlepel bieslook erover en keer de flensjes.
  • In 30 gr boter bak je 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje gedurende 5 minuten.
  • Voeg 500 gr paddenstoelen (kastanjechampignons, shii-take) toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg 1 eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout en peper toe.
  • Laat het geheel nog 2 minuten meewarmen.
  • Verdeel de vulling over de flensjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke bieslookflensjes met paddenstoelen als voorgerecht voor een smakelijke start van de maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst