Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bieslookflensje met paddenstoelen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
80
gr
bloem
▢
2
eieren
▢
2 ½
dl
melk
▢
¼
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
olie
voor het bakken van de flensjes
▢
½
eetlepel
bieslook
fijngehakt
▢
30
gr
boter
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
500
gr
paddenstoelen
kastanjechampignons, shii-take, in stukjes
▢
1
eetlepel
dragonblaadjes
▢
2
dl
slagroom
▢
Zout
naar smaak
▢
peper
naar smaak
Instructies
Klop een beslag van 80 gr bloem, 2 eieren, 2 1/2 dl melk en 1/4 theelepel zout.
Bak 4 flensjes in 2 eetlepels olie. Strooi zodra elk flensje aan een kant gestold is, 1/2
eetlepel bieslook erover en keer de flensjes.
In 30 gr boter bak je 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje gedurende 5 minuten.
Voeg 500 gr paddenstoelen (kastanjechampignons, shii-take) toe en bak 5 minuten mee.
Voeg 1 eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout en peper toe.
Laat het geheel nog 2 minuten meewarmen.
Verdeel de vulling over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke bieslookflensjes met paddenstoelen als voorgerecht voor een smakelijke start van de maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pannenkoeken
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst