Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 80 g bloem
- 2 eieren
- 2 ½ dl melk
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels olie voor het bakken van de flensjes
- ½ eetlepel bieslook fijngehakt
- 30 g boter
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 500 g paddenstoelen kastanjechampignons, shii-take, in stukjes
- 1 eetlepel dragonblaadjes
- 2 dl slagroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Klop een beslag van 80 g bloem, 2 eieren, 2 ½ dl melk en ¼ theelepel zout.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak 4 flensjes.
- Strooi, zodra elk flensje aan een kant gestold is, ½ eetlepel bieslook erover en keer de flensjes om verder te bakken.
- Smelt 30 g boter in een andere pan en bak 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje gedurende 5 minuten.
- Voeg 500 g paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg 1 eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout en peper toe.
- Laat het geheel nog 2 minuten meewarmen.
- Verdeel de paddenstoelenvulling over de flensjes en vouw ze dicht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g