Bieslookflensjes met Paddenstoelenvulling

Bieslookflensjes met Paddenstoelenvulling

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 80 g bloem
  • 2 eieren
  • 2 ½ dl melk
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels olie voor het bakken van de flensjes
  • ½ eetlepel bieslook fijngehakt
  • 30 g boter
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 500 g paddenstoelen kastanjechampignons, shii-take, in stukjes
  • 1 eetlepel dragonblaadjes
  • 2 dl slagroom
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Klop een beslag van 80 g bloem, 2 eieren, 2 ½ dl melk en ¼ theelepel zout.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak 4 flensjes.
  • Strooi, zodra elk flensje aan een kant gestold is, ½ eetlepel bieslook erover en keer de flensjes om verder te bakken.
  • Smelt 30 g boter in een andere pan en bak 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje gedurende 5 minuten.
  • Voeg 500 g paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg 1 eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout en peper toe.
  • Laat het geheel nog 2 minuten meewarmen.
  • Verdeel de paddenstoelenvulling over de flensjes en vouw ze dicht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Pannenkoeken / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Pasen