Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 ml bietensap
- 2 uien fijngehakt
- 1 eetlepel roze peperbessen optioneel
- Olijfolie om in te bakken
- 400 gram risotto
- 4 rode bieten in blokjes gesneden
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram gemalen cashewnoten
- 1,5 eetlepel honing
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 75 gram rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Breng het bietensap aan de kook in een pan.
- Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de fijngehakte ui.
- Voeg de blokjes rode biet toe aan de pan samen met de risotto.
- Giet een beetje bietensap in de pan en laat de rijst gaar worden.
- Voeg indien nodig meer bietensap toe tot de rijst gaar is.
- Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar en verspreid de zonnebloempitten en gemalen cashewnoten erop.
- Besprenkel met honing en voeg zout en peper toe.
- Leg hier bovenop de plakken Parmezaanse kaas.
- Bak de bakplaat ongeveer 10 minuten in de oven, houd het goed in de gaten.
- Breng de risotto op smaak met frambozenazijn, zout en peper.
- Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto.
- Hak de rucola grof en meng het door de risotto.
- Serveer de bietenrisotto in diepe borden, garneer met extra rucola en Parmezaanse kaas en leg de plakken kaas met noten en pitten er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voor een veganistische versie kun je de Parmezaanse kaas vervangen door veganistische kaas of gistvlokken.
- Deze bietenrisotto is heerlijk als hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrilde groenten.