Bietenstamppot met Appel en Braadworst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grote koekenpan

Ingrediënten

  • 4 braadworsten
  • 50 g roomboter
  • 2 friszure appels Jonagold of Elstar
  • 2 bosuitjes
  • 1 pak aardappelpuree met kaas 135 g
  • 4 dl melk
  • 1 bakje geraspte bietjes 400 g
  • 1 theelepel gedroogde salie

Instructies

  • Snijd de braadworsten in plakjes en bak ze in de helft van de boter in ongeveer 8 minuten knapperig.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 6 plakken.
  • Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de plakken appel ongeveer 3 minuten zachtjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Bereid de aardappelpuree met melk volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Schep de geraspte bietjes, bosui en worstplakjes door de warme puree.
  • Verwarm de stamppot goed door.
  • Roer de salie en 1 eetlepel water door het bakvet van de worstplakjes en breng aan de kook.
  • Schenk de saliejus over de stamppot en leg de plakken appel er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze stevige stamppot met zijn hartige en zoete smaken vraagt om een robuuste wijn. Kies voor een rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 20 g | Vet: 40 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland