Bietenstamppot met Appel en Braadworst
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediënten
- 4 braadworsten
- 50 g roomboter
- 2 friszure appels Jonagold of Elstar
- 2 bosuitjes
- 1 pak aardappelpuree met kaas 135 g
- 4 dl melk
- 1 bakje geraspte bietjes 400 g
- 1 theelepel gedroogde salie
Instructies
- Snijd de braadworsten in plakjes en bak ze in de helft van de boter in ongeveer 8 minuten knapperig.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 6 plakken.
- Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de plakken appel ongeveer 3 minuten zachtjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Bereid de aardappelpuree met melk volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schep de geraspte bietjes, bosui en worstplakjes door de warme puree.
- Verwarm de stamppot goed door.
- Roer de salie en 1 eetlepel water door het bakvet van de worstplakjes en breng aan de kook.
- Schenk de saliejus over de stamppot en leg de plakken appel er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze stevige stamppot met zijn hartige en zoete smaken vraagt om een robuuste wijn. Kies voor een rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 20 g | Vet: 40 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 22 g