Bietenstamppot met Komijnekaas en Bacon of Tofu

Bietenstamppot met Komijnekaas en Bacon of Tofu

Een heerlijke stamppot vol smaak met rode bieten, smeltende komijnekaas en knapperige bacon of tofu. Deze voedzame maaltijd is perfect voor koude avonden en biedt een veelzijdige optie voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg gekookte en geschaafde bieten
  • 300 g bacon of 300 g gerookte tofu
  • 7 grote aardappels
  • 1 ui
  • 300 g komijnekaas in blokjes
  • Citroensap naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout of bouillon naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in een pan met water.
  • Verwarm de geschaafde bieten in een aparte pan (giet de bieten niet af).
  • Stamp de aardappelen en roer de warme bieten erdoor.
  • Voeg indien nodig een beetje water of melk toe om een smeuïge massa te krijgen.
  • Bak de bacon knapperig uit, of snijd de gerookte tofu in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in een beetje olie.
  • Snijd de ui fijn en roer deze door de stamppot, samen met het citroensap en de komijnekaas.
  • Laat de afgesloten pan op laag vuur 5 minuten staan zodat de kaas smelt.
  • Breng de stamppot op smaak met peper en zout of bouillon.
  • Roer op het laatste moment de bacon of tofu door de bietenstamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze stamppot combineert uitstekend met een droge rode wijn zoals een Merlot, die de hartige smaken van de kaas en bacon of tofu mooi aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch