Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Taartvorm (18 cm doorsnede)
- Steunvulling (oude bonen)
- mes
- Lepel
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 200 g Magor kaas
- 2 eetlepels fijngesneden kervel
- Peper naar smaak
- 500 g gekookte bietjes in dunne plakken
- Extra kervel ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een cirkel van 22 cm doorsnede.
- Bekleed een ingevette taartvorm van 18 cm doorsnede met het uitgerolde deeg.
- Leg bakpapier en steunvulling (oude bonen) op de deegbodem.
- Bak de bodem gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwijder daarna de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 10 minuten extra tot hij goudbruin is.
- Meng de Magor kaas met fijngesneden kervel en peper in een kom.
- Strijk het kaasmengsel over de afgekoelde taartbodem.
- Leg de dunne plakjes gekookte bieten op de kaas.
- Garneer de taart met extra kervel voor een frisse afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling past goed bij de aardse smaken van de bieten en de rijke smaak van de Gorgonzola.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g