Bietjesrösti met appel en speklapjes
AllerHande januari 2004
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepel boter
- 1 zak rösti diepvries, 600 g
- 8 speklapjes à ca. 100 g
- 4 appels bijv. goudrenetten
- 1 bakje bietjes geraspte 400 g, uitgelekt
Instructies
- In koekenpan ui in 1 eetlepel boter fruiten.
- Rösti toevoegen en in 15 minuten goudbruin bakken, regelmatig omscheppen.
- Speklapjes inwrijven met zout en peper.
- In andere koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en speklapjes in 5 minuten per kant bruin en krokant bakken.
- Vlees uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warmhouden.
- Intussen appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en van appels elk 4 dikke, gelijkvormige plakken snijden.
- Appelplakken in achtergebleven spekvet aan beide kanten in 2-3 minuten bruinbakken.
- Bietjes door rösti mengen en nog enkele minuten meebakken.
- Rösti pittig op smaak brengen met zout en peper.
- Speklapjes op appelplakken op bord leggen, bietjesrösti ernaast scheppen.