Bietjesstamppot met Bloedworst en Appel
Ontdek de verrassende combinatie van zoete bietjesstamppot met de hartige smaak van bloedworst en frisse appel. Een unieke twist op een klassieke stamppot voor de koude dagen.
Ingrediënten
Instructies
- Schil en was de aardappelen.
- Ontvel de bietjes en rasp ze grof.
- Kook de aardappelen in weinig water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Kook de geraspte bietjes de laatste 10 minuten mee.
- Schil de appel en boor het klokhuis eruit.
- Snijd 2 plakken van ongeveer 1 cm dik uit het middelste deel van de appel en snijd de rest in stukjes.
- Wentel de bloedworst door de bloem.
- Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de plakken bloedworst en de plakken appel in ongeveer 7 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
- Giet de aardappelen en de bietjes af en stamp ze door elkaar.
- Roer de stukjes appel, de zilveruitjes en de slasaus erdoor.
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verdeel hem over 2 borden.
- Leg de plakken appel en de plakken bloedworst erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een glas Beaujolais of een lichte rode wijn zoals een Grenache, om de zoete en hartige smaken mooi te balanceren.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 10 g