Bietjesstamppot met Grillworst en Prei

Bietjesstamppot met Grillworst en Prei

Een heerlijke, snelle stamppot met de zoete smaak van bietjes, zachte aardappelpuree, en hartige grillworst. Perfect voor een koude herfst- of winteravond.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 3 dl melk
  • 1 pakje aardappelpuree 135 g, Maggi
  • 500 g gekookte bietjes
  • 300 g grillworst
  • 1 prei
  • 1 takje tijm

Instructies

  • Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in flinterdunne ringetjes.
  • Maak de bietjes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • Ris de tijmblaadjes van het takje en bewaar ze in een kopje.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Bereid de aardappelpuree met de melk volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg de preiringetjes, bietjes, boter en tijm toe aan de puree.
  • Verwarm het geheel op matig vuur gedurende 5 minuten al roerend.
  • Snijd de grillworst in plakken en leg deze op de grillplaat.
  • Plaats de grillplaat 10 cm onder de hete grill en grill de worst gedurende 3 minuten tot ze goudbruin zijn, keer halverwege.
  • Schep de stamppot op 4 borden en leg de plakjes worst er dakpansgewijs op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir om de zoete en hartige smaken in balans te brengen.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Stamppot / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter