Biggetje pangang
Equipment
Ingrediënten
- 500 g varkensvlees van de schouder of bil
- 1 dl plantaardige olie
- bakboter
- instant roux bindmiddel
- 200 g uien
- 1 blokjes kippenbouillon
- 3 eetlepel(s) suiker
- 1 eetlepel(s) keukenstroop
- 4 eetlepel(s) ketjap
- sambal
Instructies
- Snij de uien in ringen en bak ze in een wok met wat olie.
- Haal de uien uit de wok.
- Snij het varkensvlees in blokjes of reepjes en bak ze met wat boter.
- Maak ½ l kippenbouillon en voeg bijsamen met de suiker, ketjap, sambal en stroop.
- Laat even koken en bind met instant roux.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge gekookte rijst gaat prima samen met babi pangang. Als sla kiest u een mix van zuurzoet opgelegde, geraspte wortels en Chinese kool.