Biggetje pangang

Biggetje pangang

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g varkensvlees van de schouder of bil
  • 1 dl plantaardige olie
  • bakboter
  • instant roux bindmiddel
  • 200 g uien
  • 1 blokjes kippenbouillon
  • 3 eetlepel(s) suiker
  • 1 eetlepel(s) keukenstroop
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • sambal

Instructies

  • Snij de uien in ringen en bak ze in een wok met wat olie.
  • Haal de uien uit de wok.
  • Snij het varkensvlees in blokjes of reepjes en bak ze met wat boter.
  • Maak ½ l kippenbouillon en voeg bijsamen met de suiker, ketjap, sambal en stroop.
  • Laat even koken en bind met instant roux.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge gekookte rijst gaat prima samen met babi pangang. Als sla kiest u een mix van zuurzoet opgelegde, geraspte wortels en Chinese kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters