Bimi Salade met Citroen-Mozzarella
Ingrediënten
- 50 g pijnboompitten
- 2 bollen buffelmozzarella
- 4 eetlepels olijfolie
- ½ citroen schoongeboend
- 500 g bimi kruising van broccoli en Chinese groene kool
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze afkoelen.
- Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over.
- Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella.
- Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Snijd de houtachtige uiteinden van de bimi en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 5-7 minuten beetgaar.
- Doe de bimi in een schaal, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, minerale witte wijn zoals een Vermentino uit Sardinië past goed bij dit gerecht. De citrustonen van de wijn sluiten mooi aan bij de citroen in de mozzarella, terwijl de minerale tonen het lichte bittertje van de bimi complementeren.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 12 g | Vet: 23 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 2 g