Biogarde met Pruimencompote en Earl Grey Infusie
Equipment
- sinaasappelpers
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- ½ zakje gewelde pruimen à 375 g
- 200 ml vers gezette Earl Grey thee
- 1 theelepel gemberpoeder
- 500 ml biogarde yoghurt natuurlijk
Instructies
- Pers de sinaasappel uit.
- Snijd de gewelde pruimen in stukjes.
- Breng in een pan het sinaasappelsap, de vers gezette thee, pruimen en gemberpoeder aan de kook.
- Laat het geheel 10 minuten koken totdat het meeste vocht is verdampt.
- Laat de compote afkoelen door de pan in een bak met koud water te zetten.
- Verdeel de biogarde over vier schaaltjes en schep de pruimencompote er bovenop.
- Serveer direct en geniet van dit heerlijke nagerecht!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer vormt een heerlijke aanvulling op de fruitige smaak van de pruimencompote en de frisheid van de yoghurt. De florale tonen van deze wijnen harmoniëren goed met de Earl Grey-infusie en vormen een verfijnde afsluiting van de maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 2 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g