Biogarde Roomvlaai met Vers Fruit
Equipment
- springvorm (Ø 24 cm)
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 dl melk
- 200 g bloem
- 100 g witte basterdsuiker
- 1 zakje gedroogde gist 7 g
- Snufje zout
- 1 ei
- 5 blaadjes gelatine
- 2½ dl slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2½ dl biogarde roer naturel
- 125 g frambozen
- 4 nectarines
Instructies
- Verwarm de boter en melk in een steelpan tot lauwwarm.
- Meng in een grote kom de bloem, witte basterdsuiker, gist en een snufje zout.
- Voeg het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten en kneed tot een samenhangend deeg.
- Dek het deeg af en laat het op een warme plek ongeveer 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit tot een ronde vorm die in de springvorm past.
- Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in.
- Klop het ei los en bestrijk de randen van het deeg ermee.
- Bak de bodem in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat het afkoelen.
- Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
- Verwarm een klein deel van de biogarde in een steelpannetje en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
- Meng de opgeloste gelatine door de rest van de biogarde.
- Spatel voorzichtig de slagroom door het biogarde mengsel.
- Verdeel het biogarde-roommengsel over de afgekoelde vlaaibodem en strijk het glad.
- Zet de vlaai minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Verdeel vlak voor het serveren de frambozen en in partjes gesneden nectarines over de vlaai.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse en fruitige vlaai gaat goed samen met een glas mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Riesling.Voedingswaarden
Calories: 485 kcal | koolhydraten: 57 g | Protein: 10 g | Vet: 24 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 33 g