Biogarde Roomvlaai met Vers Fruit

Biogarde Roomvlaai met Vers Fruit

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 dl melk
  • 200 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje gedroogde gist 7 g
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 5 blaadjes gelatine
  • dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • dl biogarde roer naturel
  • 125 g frambozen
  • 4 nectarines

Instructies

  • Verwarm de boter en melk in een steelpan tot lauwwarm.
  • Meng in een grote kom de bloem, witte basterdsuiker, gist en een snufje zout.
  • Voeg het melk-boter mengsel toe aan de droge ingrediënten en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Dek het deeg af en laat het op een warme plek ongeveer 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg uit tot een ronde vorm die in de springvorm past.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in.
  • Klop het ei los en bestrijk de randen van het deeg ermee.
  • Bak de bodem in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat het afkoelen.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water volgens de instructies op de verpakking.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  • Verwarm een klein deel van de biogarde in een steelpannetje en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
  • Meng de opgeloste gelatine door de rest van de biogarde.
  • Spatel voorzichtig de slagroom door het biogarde mengsel.
  • Verdeel het biogarde-roommengsel over de afgekoelde vlaaibodem en strijk het glad.
  • Zet de vlaai minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verdeel vlak voor het serveren de frambozen en in partjes gesneden nectarines over de vlaai.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze frisse en fruitige vlaai gaat goed samen met een glas mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 485 kcal | koolhydraten: 57 g | Protein: 10 g | Vet: 24 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 33 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch