Biscuit op z'n Vlaams

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl melk
  • 250 gr suiker
  • 1 mespunt zout
  • 4 eieren
  • 125 gr boter
  • 250 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

naar keuze:

  • 125 gr rozijnen
  • 100 gr cacao of vanille-extract

Instructies

  • Meng de melk, de suiker en het zout in een kom goed door elkaar.
  • Klop de eieren los en voeg ze al roerend met kleine hoeveelheden bij de melk.
  • Roer de boter tot room.
  • Voeg afwisselend bloem en boter bij.
  • Meng alles goed, samen met het bakpoeder.
  • Roer tot een egaal deeg is ontstaan en voeg de smaakstof toe.
  • Vet een niet gekartelde taartvorm in met boter en bestuif met wat bloem.
  • Stort het deeg hierin.
  • Bak het 30 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst België