Biscuittaart

Biscuittaart

Deze aangepaste versie van biscuittaart behoudt de klassieke smaak met moderne opties voor vulling en garnering.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • Snufje zout

Voor vulling en garnering:

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet de springvorm goed in en bestuif met bloem.
  • Klop gedurende 20 minuten de eieren en suiker tot een dikke, schuimige massa ontstaat die als een lint van de garde of klopper loopt.
  • Zeef de bloem en het zout en vouw dit voorzichtig door het eimengsel.
  • Giet het beslag in de voorbereide springvorm.
  • Vul de vorm maximaal tot tweederde.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten, tot hij gaar en goudbruin is.
  • Laat de taart langzaam afkoelen en snijd horizontaal met een scherp mes.
  • Vul de taart bijvoorbeeld met slagroom en vruchten of roomvla en garneer met crème au beurre.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 7 g | Vet: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart