Biscuittaart met Confituur en Slagroom

Biscuittaart met luchtige biscuitlagen gevuld met rode bessenconfituur en slagroom, rijkelijk bestreken met slagroom en afgewerkt met hagelslag en kleurrijk vers fruit. Een feestelijk en verleidelijk dessert.

Biscuittaart met Confituur en Slagroom

Een luchtige biscuittaart met een zoete confituurvulling, romige slagroom en vers fruit – een heerlijk gebak voor elke gelegenheid.
Porties: 8
plus afkoeltijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • Zout snufje
  • 200 g suiker
  • ½ pakje vanillesuiker
  • 5 eierdooiers
  • 50 g bloem
  • 100 g aardappelzetmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Confituur naar keuze bij voorkeur rode bessen
  • 4 dl opgeklopte slagroom met 40% vetgehalte
  • Hagelslag
  • Vers fruit naar keuze zoals aardbeien, frambozen of bessen

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout een dag voor het serveren.
  • Voeg de suiker toe en klop goed op totdat het mengsel stevig is.
  • Voeg de eierdooiers één voor één toe en klop goed door.
  • Zeef de bloem, het aardappelzetmeel en het bakpoeder boven het mengsel en meng voorzichtig tot een homogeen beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette taartvorm en bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
  • Ontvorm de biscuit direct na het bakken en laat afkoelen op een rooster.
  • Snijd de taart de volgende dag horizontaal doormidden.
  • Bestrijk de snijvlakken royaal met confituur en slagroom.
  • Zet de twee helften weer op elkaar en bestrijk de bovenkant van de taart rijkelijk met slagroom.
  • Werk de taart af met hagelslag en vers fruit naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een kopje thee of koffie voor een klassieke traktatie.
Wijnadvies:
Een lichte mousserende wijn zoals Prosecco past goed bij de zoetheid van de taart.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst België
Jaargetijde: Alle Jaargetijden