Bitterballen van Friese nagelkaas

Allerhande 2002
Porties: 25 stuks
Bereidingstijd: 3 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g Friese nagelkaas kruidnagelkaas
  • 60 g boter of margarine
  • 60 g bloem
  • ½ tablet
  • tuinkruidenbouillon
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • peper
  • 2 eieren
  • 125 g paneermeel
  • vloeibaar frituurvet of -olie

Instructies

  • Korstjes van nagelkaas snijden en kaas raspen.
  • In steelpan boter smelten en bloem erdoor roeren.
  • Scheutje voor scheutje 3 dl water erdoor roeren.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Geraspte kazen erdoor mengen en al roerend op middelhoog vuur laten smelten. Op smaak brengen met peper.
  • Saus overdoen in diep bord, laten afkoelen en in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven.
  • In diep bord eieren loskloppen.
  • Op plat bord paneermeel strooien.
  • Kaasmengsel tot ca. 25 bitterballen vormen.
  • Losjes door paneermeel rollen.
  • Bitterballen vervolgens door geklopt eimengsel halen en nogmaals goed door paneermeel wentelen.
  • Bitterballen in ca. 1 uur in koelkast laten opstijven.
  • In frituurpan frituurvet verhitten tot 180 ºC.
  • Bitterballen in porties in 3 à 4 minuten knapperig bruin frituren.
  • In vergiet op keukenpapier laten uitlekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met mosterd.
 

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Kaas / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch