Bitterkoekjestrifle met sinaasappel en likeur
Een heerlijke trifle met frisse sinaasappel, zachte bitterkoekjes en een vleugje likeur.
Equipment
- Hoge glazen of coupes
- handmixer
- schilmesje
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 grote verse bitterkoeken
- 3 eetlepels sinaasappellikeur
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 500 ml vanillevla
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- Cacaopoeder
Instructies
- Schil de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
- Halveer de sinaasappelpartjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de bitterkoeken in 8 stukken en verdeel ze samen met de sinaasappelpartjes over 4 hoge glazen of coupes.
- Besprenkel in elk glas enkele druppels sinaasappellikeur.
- Roer de rest van de likeur door de abrikozenjam en verdeel dit mengsel over de bitterkoekjes in de glazen.
- Schep de vanillevla over de jamlaag in de glazen.
- Dek de glazen af en zet ze minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
- Garneer elke coupe met een flinke schep slagroom en bestrooi met cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een takje munt en wat geraspte sinaasappelschil voor een extra frisse presentatie.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Muscat of een Late Harvest Riesling past uitstekend bij dit fruitige nagerecht.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 35 g