Bladerdeegpakketje met zalm
Ingrediënten
- 1 limoen
- 125 g gerookte zalm in reepjes
- 1 bakje Hüttenkäse à 200 g
- versgemalen peper
- zout
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- 1 scharrelei M
Instructies
- Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers de helft van de vrucht uit.
- Roer de Hüttenkäse met de zalm, de limoenrasp, het sap en peper en zout naar smaak door elkaar.
- Rol de plakjes bladerdeeg iets uit en verdeel het zalmmengsel erover.
- Bestrijk de randen met losgeklopt ei en vouw het bladerdeeg schuin over de vulling heen.
- Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegdriehoeken met ei en bestrooi met grof gemalen peper.
- Bak de pakketjes in een voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een salade van rode bieten, aardappel en appel.