Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 220 gram zalmfilet
- tijm
- 1 st laurierblad
- kruidnagelpoeder
- 125 gram gepelde grote garnalen
- 225 gram champignons
- 2 el crème fraîche
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 sjalot
- zout peper
- olijfolie
- 1 eidooier
- 1 kupje koffiemelk
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Vul een steelpan met een liter water met wat tijm, het laurierblad en een snufje nootmuskaat.
- Breng aan de kook.
- Pocheer de moten zalm gedurende ongeveer 5 minuten.
- Tijdens het pocheren, pel en snipper de sjalot.
- Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij deze in vieren of zessen, naar gelang de grootte.
- Haal de zalm met behulp van een schuimspan uit het kookvocht.
- Verwijder de eventuele huid van de zalm en pluk de zalm uit elkaar met behulp van 2 vorken. Bewaar op een bord.
- Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de champignons met de de sjalot. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Schuif de champignons wat opzij en bak de garnalen aan beide kanten mooi roze.
- Voeg tijdens het bakken de paprika, kurkuma en de crème fraîche toe.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Rol het deeg uit op een snijplank.
- Leg in het midden de zalm.
- Daarop het champignon-garnalenmengsel.
- Vouw het deeg dicht en druk goed de naden aan.
- Meng de eidooier met de koffiemelk en bestrijk hiermee het bladerdeegpakketje met behulp van een kwastje.
- Maak met behulp van een mesje wat streepje op het bladerdeeg, maar zorg er wel voor dat je niet door het deeg heen snijd.
- Bak het pakketje gedurende 20 à 25 minuten.
- Zodra het deeg een mooi kleurtje heeft haal je het uit de oven en verdeel je het over de borden.