Bladerdeegsterren met kersenjam

Bladerdeegsterren met Kersenjam en Kokos

Bladerdeegsterren met kersenjam

Maak feestelijke bladerdeegsterren gevuld met kersenjam en bestrooid met kokosrasp. Perfect voor een gezellige kerst of een verjaardagsfeest!
Porties: 6
Bereidingstijd: 39 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol 1 rol deeg uit op een bakblik met het meegeleverde bakpapier.
  • Verspreid de kersenjam over het deeg en verdeel de kokosrasp erover.
  • Rol de tweede rol deeg uit en leg deze over de ingesmeerde deegrol.
  • Verwijder het bakpapier.
  • Druk een kom (Ø ca.
  • 24 cm) in het midden van het deeg om een cirkel uit te drukken.
  • Druk met een kleinere kom (Ø ca.
  • 7 cm) het midden van het deeg licht aan.
  • Snijd het deeg in vieren vanaf de rand tot een paar centimeter van het midden.
  • Snijd elk kwart nogmaals drie keer, zodat elk kwart uit vier stroken bestaat.
  • Draai het uiteinde van elke strook linksom of rechtsom om een stervorm te creëren.
  • Bestrijk het deeg met het geklutste ei en bak in het midden van de oven gedurende ca.
  • 25 minuten tot goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte mousserende wijn of een zoete dessertwijn voor een feestelijke touch.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst