Bladerdeegsterren met kersenjam
Maak feestelijke bladerdeegsterren gevuld met kersenjam en bestrooid met kokosrasp. Perfect voor een gezellige kerst of een verjaardagsfeest!
Ingrediënten
- 2 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 150 g kersenjam
- 70 g kokosrasp
- 1 ei
- Poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Rol 1 rol deeg uit op een bakblik met het meegeleverde bakpapier.
- Verspreid de kersenjam over het deeg en verdeel de kokosrasp erover.
- Rol de tweede rol deeg uit en leg deze over de ingesmeerde deegrol.
- Verwijder het bakpapier.
- Druk een kom (Ø ca.
- 24 cm) in het midden van het deeg om een cirkel uit te drukken.
- Druk met een kleinere kom (Ø ca.
- 7 cm) het midden van het deeg licht aan.
- Snijd het deeg in vieren vanaf de rand tot een paar centimeter van het midden.
- Snijd elk kwart nogmaals drie keer, zodat elk kwart uit vier stroken bestaat.
- Draai het uiteinde van elke strook linksom of rechtsom om een stervorm te creëren.
- Bestrijk het deeg met het geklutste ei en bak in het midden van de oven gedurende ca.
- 25 minuten tot goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte mousserende wijn of een zoete dessertwijn voor een feestelijke touch.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 12 g