Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel(s) boter
- 400 g rundergehakt
- 1 tl chilivlokken
- Zout en peper1 el sambal
- 150 g zachte geitenkaas
- 1 eidooier
- 1 eetlepel(s) melk
Instructies
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan en bak daarin het gehakt rul.
- Voeg de ui, de knoflook en de chilivlokken toe en bak nog ca. 5 minuten.
- Breng op smaak met zout, peper en de sambal.
- Verwarm de oven voor. Rol het bladerdeeg uit en leg het, inclusief bakpapier, op de bakplaat.
- Verdeel het gehaktmengsel over de helft van het bladerdeeg.
- Verbrokkel de geitenkaas over het gehakt.
- Maak met een deegrastersnijder een raster in de andere helft van het deeg en vouw het deeg over het gehakt heen.
- Druk de deegranden met een vork op elkaar.
- Meng de eidooier met de melk en besmeer het deeg met dit mengsel. Bak de taart ca.25 minuten in de ove
Notities / Tips / Wijnadvies
Deegrastersnijder