Bladerdeegtaartjes met Frambozen en Slagroom

Bladerdeegtaartjes met Frambozen en Slagroom

Deze luchtige bladerdeegtaartjes met verse frambozen en romige slagroom vormen een heerlijk fris en zoet nagerecht. Perfect voor een zomerse maaltijd of een feestelijke gelegenheid.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • rond uitsteekvormpje doorsnee 10-15 cm,
  • ingevette bakplaat

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries-bladerdeeg ontdooid
  • 4 eetlepels slagroom
  • 6 eetlepels suiker
  • 3 bakjes frambozen 150 g per bakje, eventueel diepvries
  • 2 ½ dl slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en steek er rondjes van 10-15 cm doorsnee uit.
  • Leg de deegrondjes op een ingevette bakplaat en prik met een vork de hele deegbodem in.
  • Bestrijk het deeg met slagroom en strooi suiker erover.
  • Bak de bladerdeegtaartjes in het midden van de oven in ongeveer 8 minuten goudbruin.
  • Haal de taartjes uit de oven en leg ze op bordjes.
  • Verdeel de frambozen over de taartjes.
  • Serveer de bladerdeegtaartjes direct met ongeklopte slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Het bakken van de bladerdeeg-rondjes kan een dag eerder worden gedaan.
  • Bewaar ze ineen afgesloten koektrommel en warm ze eventueel enkele minuten op in een warme ovenvoordat je ze serveert.
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht sprankelende Prosecco past uitstekend bij dit friszure nagerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 4 g | Vet: 20 g | Zout: 0 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Feestdagen etc Kerst