Blinde vinken van witloof
Ingrediënten
- 1 kg witloof
- 250 gr gerookte zalm
- 100 gr grijze garnalen gepelde
- 2 hardgekookte eieren
- 50 gr peterselie
- 1 tomaat
- 1 citroen het sap er van
- mayonaise
- cayennepeper
Instructies
- Kook het witloof in een weinig water met het citroensap gaar en laat goed uitlekken.
- Kruid de mayonaise met cayennepeper.
- Bekleed ieder stuk witloof met gerookte zalm.
- Wrijf het eigeel en het eiwit afzonderlijk door een zeef.
- Hak de peterselie.
- Nappeer de uiteinden van het witloof met een weinig mayonaise en versier met het doorgewreven eiwit, de gehakte peterselie, het doorgewreven eigeel en de tomaatpartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het witloof kan ook rauw fijn worden versneden en, vermengd met de mayonaise en de gerookte zalm, worden opgerold.