Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 bloedsinaasappel
- 500 ml bloedsinaasappelsap
- 150 g basterdsuiker
- 2 eetlepels poedersuiker
- Verse basilicumblaadjes in reepjes gesneden
Instructies
- Rasp 1 eetlepel schil van de bloedsinaasappel (bewaar de sinaasappel).
- Verwarm in een pan 100 ml bloedsinaasappelsap, basterdsuiker en sinaasappelrasp al roerend tot de suiker is opgelost (niet laten koken).
- Roer de rest van het sinaasappelsap erdoor.
- Laat het mengsel afkoelen en giet het in een diepvriesdoos.
- Zet de doos 2 uur in de vriezer.
- Haal het mengsel uit de vriezer en maak het met een vork los.
- Zet de doos 1 uur terug in de vriezer, maak het mengsel opnieuw los met een vork en laat het nog 1 uur verder bevriezen.
- Schil de bloedsinaasappel dik tot op het vruchtvlees.
- Snijd met een scherp mesje de sinaasappelpartjes tussen het witte vliesje uit.
- Bestrooi de sinaasappelpartjes met poedersuiker, spreid ze uit op een bord en zet ze de laatste 30 minuten in de vriezer.
- Na 4-5 uur heeft het sorbetijs de juiste structuur gekregen.
- Verdeel het ijs in grove krullen over vier coupes.
- Garneer met de bevroren sinaasappelpartjes en basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit verfrissende sorbetijs als licht dessert na een zomerse maaltijd.
Voeg een vleugje verse munt toe voor extra frisheid.
Voeg een vleugje verse munt toe voor extra frisheid.
Voedingswaarden
Calories: 205 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 1 g | Sugar: 50 g