Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 0.5 bloemkool
- 1 ei
- Zout en peper
- Italiaanse kruiden oregano, basillicum, Verse of gedroogde
- 70 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes en hak deze fijn (of gebruik de keukenmachine!).
- Doe de bloemkool vier minuten in de magnetron.
- Waarschijnlijk is de bloemkool wat nat.
- Om het vocht eruit te halen kun je de bloemkoolsnippers in een droge theedoek doen en dan uitknijpen.
- Mix de bloemkool samen met het ei, de kaas en de kruiden tot een 'beslag/deeg'.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat en zorg dat het een egaal geheel wordt.
- Bak de pizza ongeveer 20 minuten in de oven totdat deze een lichte bruine kleur krijgt.
- Haal de pizza uit de oven en beleg met ingrediënten naar keuze.
- Bijvoorbeeld tomatensaus, mozzarella, paprika en champignons.
- Stop de pizza vervolgens nog zo'n tien minuten in de oven.
- Top af met rucola.