Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 0.5 bloemkool
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • Italiaanse kruiden oregano, basillicum, Verse of gedroogde
  • 70 gram geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en hak deze fijn (of gebruik de keukenmachine!).
  • Doe de bloemkool vier minuten in de magnetron.
  • Waarschijnlijk is de bloemkool wat nat.
  • Om het vocht eruit te halen kun je de bloemkoolsnippers in een droge theedoek doen en dan uitknijpen.
  • Mix de bloemkool samen met het ei, de kaas en de kruiden tot een 'beslag/deeg'.
  • Verdeel het mengsel over een bakplaat en zorg dat het een egaal geheel wordt.
  • Bak de pizza ongeveer 20 minuten in de oven totdat deze een lichte bruine kleur krijgt.
  • Haal de pizza uit de oven en beleg met ingrediënten naar keuze.
  • Bijvoorbeeld tomatensaus, mozzarella, paprika en champignons.
  • Stop de pizza vervolgens nog zo'n tien minuten in de oven.
  • Top af met rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------