Bloemkoolsalade van Allerhande
AllerHande 1996
Ingrediënten
- 350 g bloemkoolroosjes
- zout
- 1 kleine winterwortel
- 4 stoneleeks
- 2 bolletjes gember
- 2 eetlepels azijn
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel sesamolie
Instructies
Voorbereiden:
- Bloemkoolroosjes in kleinere roosjes verdelen en wassen.
- In pan met ruim water en zout bloemkoolroosjes in ca. 5 minuten beetgaar koken.
- Intussen wortel schillen en grof raspen.
- Stoneleeks in de lengte halveren en in stukken van ca. 3 cm snijden.
- In zeef bloemkoolroosjes onder koud stromend water afspoelen.
- Laten uitlekken en afkoelen.
- In (sla)schaal bloemkoolroosjes en wortel door elkaar scheppen.
- Gemberbolletjes fijnsnijden.
- Azijn, olie, gember en suiker in (steel)pan doen en aan de kook brengen.
- Warme saus door salade scheppen.
- Salade ca. 1/2 uur wegzetten.
Bereiden:
- Sesamolie over salade sprenkelen.
- Salade omscheppen.
- Garneren met stukjes stoneleek.