Bloemkoolsoep met witte bonen en worst

Bloemkoolsoep met witte bonen en worst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • eetlepel(s) bakken & braden
  • 1 schaal bloemkool à 350 g
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 pot witte bonen à 360 g
  • 2 stuks C1000 rundvleesbouillontabletten
  • 1 boerenrookworst à 250 g in plakjes
  • 3 eetlepel(s) verse bieslook fijngeknipt
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Verhit de bakken en braden in een ruime soeppan en roerbak de bloemkool al omscheppend 3 minuten.
  • Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg 1 l heet water en de bouillontabletten toe en breng alles aan de kook.
  • Kook de bloemkool in ± 10 minuten helemaal gaar.
  • Spoel intussen de witte bonen in een zeef onder stromend water af en laat ze uitlekken.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg de witte bonen en de worst toe en breng alles aan de kook.
  • Breng op smaak met peper en zout en garneer met de bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep