Bloemkoolstamppot met Romige Walnotensaus
Een heerlijke vegetarische bloemkoolstamppot met een romige walnotensaus. Deze voedzame en smaakvolle combinatie van aardappelen, bloemkool en walnoten is perfect voor een verwarmend diner op koude dagen.
Equipment
- Kleine sauspan
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verhit 15 g boter in een pan en bak de gehakte walnoten lichtbruin.
- Zet ze apart.
- Smelt 30 g boter in een kleine sauspan, roer de bloem erdoor en laat dit mengsel 3 minuten garen.
- Voeg de bouillon toe en breng de saus al roerend aan de kook.
- Laat de saus nog 2 minuten zachtjes koken tot hij dikker wordt.
- Roer de gebakken walnoten door de saus en breng deze op smaak met peper en de zoete sojasaus.
- Kook de bloemkoolroosjes in een aparte pan tot ze gaar zijn.
- Stamp de aardappelen samen met de bloemkool en 25 g boter fijn tot een gladde stamppot.
- Meng de ketoembar en fijngesneden selderij door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de stamppot over 4 borden en vorm deze met behulp van 2 messen tot een driehoekige vorm.
- Garneer met enkele hele walnoten en serveer met de warme walnotensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Chardonnay, die goed past bij de romige en nootachtige smaken van de walnotensaus en bloemkool.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g