Blote Billetjes in het Gras - Brabantse Snijbonenstamppot met Braadworst

Blote Billetjes in het Gras - Brabantse Snijbonenstamppot met Braadworst

Blote billetjes in het gras, een klassieke Brabantse stamppot, combineert romige aardappelpuree met snijbonen en witte bonen, geserveerd met sappige braadworstjes. Een perfect verwarmend gerecht voor de koudere dagen.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g aardappels
  • 300 g panklare snijbonen
  • 2 braadworstjes
  • 25 g boter
  • 1 potje witte bonen 350 g
  • ¼ dl melk
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Kook de aardappelen en de snijbonen samen in een pan met weinig water en zout in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Prik de braadworstjes met een vork hier en daar in.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de braadworstjes in ongeveer 10 minuten bruin en gaar.
  • Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • Giet de aardappelen en snijbonen af en stamp ze met een pureestamper fijn.
  • Roer zoveel melk door de puree dat een smeuïge massa ontstaat.
  • Schep het bakvet van de braadworstjes en de witte bonen door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stamppot op 2 borden en leg de braadworstjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze stamppot past goed bij een volle, kruidige rode wijn zoals een Shiraz, die de hartige smaken van de braadworst en de romige stamppot aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Noort Brabant
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij