Boboetie of Bobote
gekruiden rundvlees uit de over
Equipment
- vuurvaste schaal
Ingrediënten
- 500 gram runderpoelet
- 5 sneetjes witbrood
- 1 kopje melk
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 eetlepel(s) kerrie
- 2 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel(s) azijn
- 30 gram margarine
- 1 ei geklopt
- citroensap
Instructies
- Week het brood in de melk, giet de niet opgenomen melk af.
- Fruit in de margarine de uien, kerrie, zout, suiker en de azijn.
- Vermeng daarna alles goed met het uitgeklopte brood en doe er dan het vlees bij met de helft van het geklopte ei.
- Breng de massa over in een goed ingevette vuurvaste schaal en giet de rest van het ei erover.
- Laat het ca. 25 min. in een 180-190°C. warme oven bakken.
- Serveren met droge witte rijst, reepjes komkommer, plakjes banaan, seroendeng en uiteraard sambal.