Bobotie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g mager runderpoulet
  • 5 sneetjes witbrood
  • 1 kopje melk
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel djinten gemalen komijn
  • 10 peperkorrels
  • ¼ theelepel kruidnagelgruis
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Week het brood in melk en giet de melk af die niet is opgenomen.
  • Fruit in 2 eetlepels olie de ui, kerrie, zout, suiker, ketoembar, djinten en kruidnagelgruis.
  • Blus met citroensap.
  • Vermeng het uienmengsel goed met het brood, vlees en de helft van het ei.
  • Doe het mengsel in een ingevette vuurvaste schaal en giet de resterende helft van het ei erover.
  • Zet de schaal 40 minuten in een oven van 200 ºC totdat het vlees mooi bruin en gaar is.
  • Serveer de bobotie bij witte rijst en andere bijgerechten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerking: Bobotie is een Zuid-Afrikaans gerecht met hartige gehaktsaus bedekt met een
romige laag. Het heeft een heerlijke combinatie van kruiden en specerijen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Afrika