Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 sjalotten
- 1 flesje Bocholter Kwik
- 150 gr boter
- 30 gr bloem
- 3½ dl slagroom
- bruine basterdsuiker
- peterselie
Instructies
- Laat de fijngesnipperde sjalotten samen met de helft van het blonde Belgische bier, dit kan bijvoorbeeld ook Seizoens, Jupiler of Stella Artois zijn zachtjes inkoken.
- Giet er al roerend de rest van het bier bij.
- Voeg onder voortdurend roeren de boter in blokjes toe en laat de saus even inkoken.
- Vermeng de bloem met de room en voeg dit mengsel aan de saus toe.
- Blijf roeren en laat zachtjes doorkoken tot een mooie gebonden en zachtromige saus ontstaat.
- Breng die op smaak met zout, peper en, als het bier een te bittere smaak geeft, met wat basterdsuiker.
- Maak de saus af met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze saus is vrij neutraal en smaakt vrijwel overal bij.