Boemboe bali ikan van Jan Plasmans

Meerval filet met prei en gember
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 theelepels gemberpoeder
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepels sambal trassie
  • 1 mespunt laos
  • 1 eetlepels citroensap
  • 500 gram meerval filets
  • 2 eetlepels olie
  • 1 uien
  • 150 gram prei
  • 1 eetlepels ketjap
  • 1 theelepels suiker
  • zout naar smaak

Instructies

  • Van de gember, knoflook, sambal, laos, citroensap, een kruidenpuree maken.
  • De vis in stukken snijden en bakken.
  • De ui en de prei bakken.
  • Kruidenpuree erdoor.
  • Vis er weer bij.
  • Ketjap, suiker en zout toevoegen en nog even stoven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Indonesië