Boeren Andijviestamppot met Casselerrib en Spekjes

Boeren Andijviestamppot met Casselerrib en Spekjes

Deze boeren andijviestamppot is een hartig en stevig gerecht met krokante spekjes, romige Bulgaarse yoghurt en smaakvolle casselerrib. Een heerlijk ouderwetse maaltijd voor koude dagen, perfect met een vleugje grove mosterd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1.5 kg aardappels
  • 75 g boter
  • liter Bulgaarse yoghurt
  • 250 g ontbijtspek
  • 450 g andijvie
  • 200 g ongekookte casselerrib in plakken van 1 cm (50 g per plak)
  • Gefruite uitjes Conimex
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 25 minuten gaar en giet ze af.
  • Stamp de aardappelen fijn met de boter, yoghurt, zout en peper.
  • Bak intussen de spekjes uit in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn.
  • Meng de fijngesneden andijvie en de spekjes door de aardappelpuree.
  • Kook de casselerrib zachtjes in water gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Leg de casselerrib op de stamppot en warm het geheel met het deksel op de pan nog ongeveer 10 minuten op zacht vuur door.
  • Garneer de stamppot met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Pinot Noir of een kruidige Merlot, die goed past bij de hartige smaken van spek en casselerrib.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 3 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter