Boeren Andijviestamppot met Casselerrib en Spekjes
Deze boeren andijviestamppot is een hartig en stevig gerecht met krokante spekjes, romige Bulgaarse yoghurt en smaakvolle casselerrib. Een heerlijk ouderwetse maaltijd voor koude dagen, perfect met een vleugje grove mosterd.
Equipment
- Pan voor het koken van casselerrib
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 25 minuten gaar en giet ze af.
- Stamp de aardappelen fijn met de boter, yoghurt, zout en peper.
- Bak intussen de spekjes uit in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn.
- Meng de fijngesneden andijvie en de spekjes door de aardappelpuree.
- Kook de casselerrib zachtjes in water gedurende ongeveer 15 minuten.
- Leg de casselerrib op de stamppot en warm het geheel met het deksel op de pan nog ongeveer 10 minuten op zacht vuur door.
- Garneer de stamppot met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Pinot Noir of een kruidige Merlot, die goed past bij de hartige smaken van spek en casselerrib.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 3 mg | Sugar: 6 g