Boerenkool met roergebakken worstjes
AllerHande december 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 schaaltjes Catalaanse braadworstjes
- 50 g boter
- 2 rode paprika's
- 450 g panklare boerenkool
- 1 pak aardappelpuree voor stamppot 224 g
Instructies
- Worstjes met keukenpapier droogdeppen.
- In koekenpan helft van boter verhitten en worstjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken.
- Intussen paprika's schoonmaken en in lengte in reepjes snijden.
- Reepjes halveren. In wok rest van boter verhitten.
- Paprika en boerenkool op matig vuur in ca. 10 minuten gaar bakken.
- Indien nodig tussentijds scheutje water toevoegen.
- Intussen beide zakjes puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Boerenkoolmengsel erdoor scheppen.
- Worstjes op stamppot leggen en direct serveren.