Boerenkoolstamppot met Biergesudderde Saucijsjes
Een klassieke boerenkoolstamppot met smeuïge aardappelen, knapperige saucijsjes en een rijke biersaus. Perfect voor koude winterdagen!
Equipment
- Grote kookpan
- pureestamper
Ingrediënten
- 1½ kg aardappelen
- 600 g gesneden boerenkool of 1200 g ongesneden
- 2 dl melk
- 65 g boter of margarine
- 2 eetlepels currygewürtz
- 1½ dl donker bier
- 4 saucijsjes
- Silvo Kruidenmix Stamppot Boerenkool
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van gelijke grootte en was ze.
- Was de boerenkool (of snijd en was de ongesneden boerenkool).
- Doe een laagje water in een pan en voeg de aardappelen en boerenkool toe.
- Breng het geheel op hoog vuur aan de kook met een deksel op de pan.
- Draai het vuur laag en laat alles in ongeveer 25 minuten gaar koken.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan.
- Prik de saucijsjes hier en daar in met een vork en bak ze rondom bruin.
- Voeg de currygewürtz en het donkere bier toe aan het bakvet.
- Laat de saucijsjes ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
- Verwarm de melk in een kleine pan.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze fijn.
- Roer de hete melk en de resterende boter of margarine door de stamppot tot een smeuïge massa.
- Breng op smaak met Silvo Kruidenmix Stamppot Boerenkool.
- Laat de stamppot nog even goed doorwarmen.
- Serveer de boerenkoolstamppot en de biersaucijsjes apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een donker bier, zoals een dubbel of een bockbier, sluit uitstekend aan bij de rijke smaken van de saucijsjes en de stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 5 g