Boerenkoolstamppot met Rookworst en Currysaus

Boerenkoolstamppot met Rookworst en Currysaus

Geniet van een klassieke boerenkoolstamppot, rijk van smaak en perfect voor koude dagen. De toevoeging van currysaus geeft dit traditionele gerecht een verrassende twist, geserveerd met een malse rookworst.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappels
  • 1 bloemkool
  • 1 magere rookworst
  • ¾ dl melk
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels currysaus
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
  • Doe 2 dl water, de boerenkool, aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ongeveer 20 minuten koken.
  • Leg de rookworst op de aardappelen en kook de boerenkool en aardappelen nog eens ongeveer 10 minuten totdat alles gaar is.
  • Haal de rookworst uit de pan en houd deze warm.
  • Giet de boerenkool en aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper.
  • Voeg al roerend de melk en boter toe, en roer er vervolgens de azijn en currysaus doorheen.
  • Laat de stamppot op zacht vuur door en door heet worden en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg deze bovenop de stamppot.

Notities / Tips / Wijnadvies

lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.
Wijnadvies:
Serveer deze stamppot met een stevige rode wijn zoals een Merlot, die de hartige en licht pittige smaken van het gerecht aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter