Meng met je vingertoppen de koude boter door de gezeefde bloem en een ½ theelepel zout tot een kruimelige massa.
Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed met koele handen tot een samenhangende deegbal.
Laat het deeg 30 minuten rusten.
Kook vier eieren 5 minuten, laat ze afkoelen, pel ze en halveer ze.
Meng in een kom de ham met aardappel, sjalot, augurk, peterselie, citroenrasp en 1 eetlepel citroensap.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rol op een met bloem bestoven werkvlak 2/3 van het deeg uit tot een dunne ronde lap van 30-32 cm.
Bekleed de bakvorm met het deeg en snijd overtollig deeg langs de bovenrand weg.
Verdeel het ham-aardappelmengsel over de bodem en leg de gekookte eieren ertussen.
Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
Leg de deeglap op de vulling.
Maak de randen van het deeg vochtig en druk ze met een schulprand dicht.
Maak drie gaatjes in het deegdeksel en decoreer indien gewenst met restjes deeg.
Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee het deeg.
Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.