Boerse Volkorenbroodjes met Beenham en Eiersalade

en kleurrijke Mexicaans geïnspireerde presentatie van boerse broodjes met dikke volkoren sneden, belegd met ham, eiersalade, tomatenpartjes, knapperige kiemgroente en verse sla. De tafel is versierd met vrolijke Mexicaanse tafelkleden en decoraties voor een feestelijke uitstraling.

Boerse Volkorenbroodjes met Beenham en Eiersalade

Rijk belegde boerse broodjes met beenham, eiersalade, verse sla en knapperige kiemgroente. Een voedzame en smaakvolle keuze voor de lunch!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken grof ongesneden volkorenbrood
  • Boter voor smeren
  • 8 plakken beenham
  • 4 grote lepels eiersalade
  • 16 partjes tomaat
  • Sla naar keuze
  • Knapperige kiemgroente voor garnering
  • Zwarte peper en zeezout naar smaak

Instructies

  • Snijd vier dikke plakken van het ongesneden volkorenbrood.
  • Besmeer de plakken brood met een dun laagje boter.
  • Beleg de boterhammen met de plakjes beenham, losjes gevouwen voor een speelse presentatie.
  • Verdeel een royale lepel eiersalade over de beenham.
  • Garneer de broodjes met partjes tomaat, verse sla en een handje knapperige kiemgroente.
  • Bestrooi naar smaak met gekneusde zwarte peper en zeezout.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke broodjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een kopje soep voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze broodjes combineren uitstekend met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Rosé.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 16 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Lunch / Ontbijt / Tussendoortje
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden