Snijd de runderlappen in dobbelstenen en snipper de sjalotjes.
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de spekblokjes.
Neem het spek eruit.
Zet het vuur hoog en bak het rundvlees aan alle kanten bruin.
Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe.
Bak de sjalotjes en zilveruitjes mee.
Roer dan de tomatenpuree door het vlees en daarna de bloem.
Laat 1 minuut zachtjes bakken, giet de bouillon erbij.
Breng op smaak met zout en peper, tijm, laurier en voeg de spekjes toe.
Laat de boeuf ± 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
Bak de champignons in de resterende boter en voeg ze als laatste toe bij het opdienen.
(Bind de saus eventueel met maïzena)
Strooi de fijngehakte peterselie over het gerecht.
Serveertip: Serveer de Boeuf Bourguignon met rijst en gestoofde appels met pruimen.
Geniet van deze klassieke Franse stoofpot!