Boeuf Bourguignon

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g runderlappen in dobbelstenen
  • 100 g magere spekblokjes
  • 4 sjalotjes fijngesneden
  • ± 20 zilveruitjes
  • 250 g champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl runderbouillon
  • Mespuntje tijm
  • Laurierblaadje
  • Fijngehakte peterselie
  • Peper
  • Zout
  • 75 g boter

Instructies

  • Snijd de runderlappen in dobbelstenen en snipper de sjalotjes.
  • Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de spekblokjes.
  • Neem het spek eruit.
  • Zet het vuur hoog en bak het rundvlees aan alle kanten bruin.
  • Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe.
  • Bak de sjalotjes en zilveruitjes mee.
  • Roer dan de tomatenpuree door het vlees en daarna de bloem.
  • Laat 1 minuut zachtjes bakken, giet de bouillon erbij.
  • Breng op smaak met zout en peper, tijm, laurier en voeg de spekjes toe.
  • Laat de boeuf ± 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
  • Bak de champignons in de resterende boter en voeg ze als laatste toe bij het opdienen.
  • (Bind de saus eventueel met maïzena)
  • Strooi de fijngehakte peterselie over het gerecht.
  • Serveertip: Serveer de Boeuf Bourguignon met rijst en gestoofde appels met pruimen.
  • Geniet van deze klassieke Franse stoofpot!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk