Boeuf Bourguignon van Henk van Lierop

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram platte bil
  • 110 gram boter
  • 150 gram spek
  • 50 gram bloem
  • 150 gram champignons
  • 5 deciliter rode wijn
  • 1 glas cognac
  • 1,5 deciliter bouillon
  • 24 kleine ui
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouquet garni
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak van 10 gram boter en 10 gram bloem door kneden een beurre manie.
  • Snij het vlees in grote dobbelstenen en het spek in kleine reepjes, smelt 50 gram boter in een pan.
  • Schil de uitjes, als de boter heet is, doe er dan het spek in en de uitjes.
  • Laat ze op zacht vuur sauteren, als de uitjes kleur krijgen haal dan ui en spek uit de pan.
  • Wentel de stukken vlees door de bloem, sauteer ze dan in de boter van de uitjes mooi bruin.
  • Schil het sjalotje, hak het fijn, geef het bij het vlees en flambeer het met de cognac.
  • Geef er nu de bouillon en de wijn bij, zout en peper en het bouquet garni.
  • Schil de knoflook en pers hem in de pan uit, laat alles op zacht vuur 2 uur sudderen.
  • Maak de champignons schoon en sauteer ze in wat boter.
  • Voeg ze samen met het spek en de uitjes 20 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees.
  • Haal met een schuimspaan alles uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal, zeef de saus en bindt ze met de beurre manie.
  • Geef de saus over het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Frankrijk