Boeuf Bourguignon 7

Boeuf Bourguignon van Madmum

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • dichte schaal
  • combi-stoomoven

Ingrediënten

  • 1,5 kg doorregen runderlappen of hacheevlees in dobbelstenen
  • 150 g ontbijtspek in blokjes
  • 3 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g boter of margarine
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ theelepel tijm Provençaalse kruiden of takje rozemarijn
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 1 klein blikje tomatenpuree 70 g
  • 500 ml rode wijn
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 250 g kastanjechampignons
  • klontje boter
  • 3 eetlepel(s) peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Het vlees droogdeppen, in blokjes snijden en met zout en peper bestrooien.
  • Het spek in een droge braadpan of wok krokant bakken.
  • Intussen de uien en de knoflook pellen.
  • De uien in ringen snijden en de knoflook uitpersen.
  • Eventueel nog water boter aan het spekvet toevoegen, het vlees erdoor scheppen en op hoog vuur bruinbakken.
  • De ui met de knoflook toevoegen en alles kort bakken.
  • De laurierblaadjes met de tijm erbij doen en het vlees nog 5 minuten zachtjes bakken.
  • De combi-stoomoven voorverwarmen op 130 °C en 60% stoom.
  • De bloem door de tomatenpuree roeren, het mengsel toevoegen, kort bakken en vervolgens de wijn en de vleesfond toevoegen en alles aan de kook brengen
  • Alles in de dichte schaal overdoen en in 2-2½ uur op 130 °C en 60% stoom gaar laten worden.
  • Ca. 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd de champignons schoonmaken en in vieren snijden.
  • De champignons toevoegen en alles goed doorscheppen.
  • De stoofpot op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

hetelucht: 110 °C
stoompercentage:60%
bereidingstijd: ca. 2-2½ uur
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Frankrijk