Boffert
Ingrediënten
- 200 g potporie rozijnen en krenten
- 100 cc melk
- 3 eetlepels gembernat
- 250 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 g vijgen gedroogde
- 50 g hazelnoten
- 50 g margarine
- 3 eieren m
- 200 g appels
- 2 theelepels kaneel
- ½ theelepel zout
- 4 eetlepels paneermeel
- 2 zakjes vanillesuiker
Instructies
- Was de potporie (rozijnen en krenten) en droog ze.
- Ontvel de hazelnoten door ze kort in een droge koekenpan op te warmen.
- Snijd de vijgen in 8 stukjes en de appels in kleine stukjes.
- Zet een pan met ruim water op voor het koken van de broodpuddingvorm.
- Zeef de bloem met bakpoeder en kaneel boven een beslagkom.
- Splits de eieren, vang het eiwit op in een aparte kom, en voeg de dooiers toe aan de bloem
- met gembernat en melk.
- Smelt de boter en meng deze samen met de bloem tot een deeg.
- Klop de eiwitten met het zout stijf en voeg ze ook toe aan het deeg.
- Meng de vruchten door het beslag.
- Vet de broodpuddingvorm in en bestrooi met paneermeel.
- Schep het beslag in de vorm en sluit de deksel.
- Kook de vorm 2 uur zachtjes.
- Haal de pan uit het water en open de deksel om even te drogen.
- Serveer de boffert met roomboter besmeerde plakken, bij voorkeur warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet ervan als het nog warm is!