Boffert

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g potporie rozijnen en krenten
  • 100 cc melk
  • 3 eetlepels gembernat
  • 250 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 g vijgen gedroogde
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g margarine
  • 3 eieren m
  • 200 g appels
  • 2 theelepels kaneel
  • ½ theelepel zout
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 zakjes vanillesuiker

Instructies

  • Was de potporie (rozijnen en krenten) en droog ze.
  • Ontvel de hazelnoten door ze kort in een droge koekenpan op te warmen.
  • Snijd de vijgen in 8 stukjes en de appels in kleine stukjes.
  • Zet een pan met ruim water op voor het koken van de broodpuddingvorm.
  • Zeef de bloem met bakpoeder en kaneel boven een beslagkom.
  • Splits de eieren, vang het eiwit op in een aparte kom, en voeg de dooiers toe aan de bloem
  • met gembernat en melk.
  • Smelt de boter en meng deze samen met de bloem tot een deeg.
  • Klop de eiwitten met het zout stijf en voeg ze ook toe aan het deeg.
  • Meng de vruchten door het beslag.
  • Vet de broodpuddingvorm in en bestrooi met paneermeel.
  • Schep het beslag in de vorm en sluit de deksel.
  • Kook de vorm 2 uur zachtjes.
  • Haal de pan uit het water en open de deksel om even te drogen.
  • Serveer de boffert met roomboter besmeerde plakken, bij voorkeur warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet ervan als het nog warm is!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch
Land van herkomst Duitsland